Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Arnold i alt sin magt og vælde

Der findes mange genre af film på filmstriben, også flere af de store actionfilm fra 80’erne og 90’erne. Dagens anbefaling bliver Paul Verhoevens klassiker Sidste udkald (1990). Baseret på novellen Erindringer engros af Philip K. Dick.

I 2084 lever bygningsarbejderen Douglas Quaid et stille liv. Men hver nat drømmer han om Mars, som nu er koloniseret, og en mystisk kvinde, der ikke er hans hustru. I et forsøg på at komme drømmene til livs besøger Quaid "Rekall", et firma der har specialiseret sig i at implanterer falske, men realistiske minder. Quaid vælger et minde som hemmelig agent på Mars.
Men før minderne kan blive færdig implanteret er Quaid allerede overbevist om at han ER hemmelig agent. Det bliver mere troværdigt, da flere skumle typer og hans egen kone (som viser sig at være falsk) forsøger at slå ham ihjel. Der er ingen anden udvej, Quaid må til Mars for at finde sin sande identitet.

ACTION Sci-fi film, med masser af effects, sjove ideer, tanker om kolonialisme og tvetydige slutning. Arnold Schwarzenegger er ikke nogen stor skuespiller. Men når en film kan fungere omkring hans begrænsninger, som denne gør, bliver det ikke for dominerende. Sharon Stone, Ronny Cox og Michael Ironside giver ham godt modspil.
En actionfilm med nogle tanker bag, som sagtens kan ses her 32 år senere.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer