Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – visuelt betagende klassiker til påsken

Bernardo Bertolucci (1941-2018) har lavet mange beundrede film gennem sin karriere. Dagens anbefaling er hans storslåede Den sidste kejser (1987)

Den 3-årige Puyi bliver i 1908 kronet til kejser over Kina. Han vokser op i ensomhed og overflod i Den forbudte by. Da imperiet bryder sammen, fortsætter han livet, som om intet er hændt, og vælger japanernes side i den 2. kinesisk-japanske krig. Da krigen slutter bliver Puyi arresteret for krigsforbrydelser og må gennem et langt kommunistiske genopdragelsesprogram. Han bliver endelig sat fri i 1959 og ender sine dage som gartner i Peking.

Den sidste kejser var den første udenlandske film, der fik tilladelse til at filme inde i Den forbudte by, og Bertolucci bruger de spektakulære omgivelser med stor effekt i sine billeder.
Filmen vandt i 1988 ni Oscars, her i blandt bedste film, bedste instruktør, bedste kostumer og bedste scenografi.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer