Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Jane Campions første Oscarnominering

Da New Zealandske Jane Campion blev nomineret til en Oscar for instruktionen af The power of the dog (2021), blev hun den første kvinde i Oscarhistorien som har modtaget 2 nomineringer i denne kategori. Campion, der i år er favorit til at vinde en Oscar for Bedste instruktør, er nomineret i 2 yderlige kategorier og filmen i i alt 12.
Dagens anbefaling er filmen bag Jane Campions første nominering og første Oscar The Piano (1992)

Den skotsk kvinde Ada rejser i midt af 1800’erne til New Zealand, med sin 9-årige datter. Hun indgår et arrangeret ægteskab med manden Alisdair, der arbejder og bor langt inde i bush’en. Adas vigtigste ejendel er hendes klaver, som Alisdair nægter at flytte fra stranden efter hende og datterens ankomst. I desperation indgår Ada en handel med Alisdairs nabo George, en tidligere sømand der lever i tæt kontakt med den oprindelige befolkning og er dybt fascineret af hende.
Ada kan købe sit klaver tilbage, tangent for tangent, hvis hun lader ham gøre visse ting, mens hun spiller. Det udvikler sig snart til et komplekst trekantsdrama pga. der følelsesmæssig og erotisk forbindelse der opstår mellem Ada og George.

The Piano var nomineret til i alt 8 Oscars i 1993 og vandt 3: bedste kvindelige skuespiller (Holly Hunter), Bedste kvindelige birolle (Anna Paquin) og Bedste originale manuskript (Jane Campion).

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film