Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en fryd for øjet

Indiske Tarsem Singh laver visuelt meget smukke reklamefilm og musikvideoer. Mest kendt er han nok for REM videoen Losing My Religion (1991). Denne visuelle kreativt har han overført til sine spillefilm, som ikke har fundet helt den samme kommercielle succes. Men filmene er en fryd for øjet og det gælder også dagens anbefaling The Fall (2006)

I 1915 er stuntmanden Roy kommet til skade, efter et filmstunt. På hospitalet møder han den 5-årige Alexandria, der har brækket sin arm. Roy begynder at fortælle Alexandria et fantastisk eventyr om den maskede bandit og hans fem venner der vil have hævn over den ond Guvernør Odious. Alexandria forestiller sig levende eventyret og befolker det med sine venner og mennesker omkring hende. Sådan bliver Roy den maskede bandit. Roy er fortælleren, men Alexandria udvidede historien i sin fantasi og de mennesker hun placerer i eventyret, bringer deres eget liv ind historien.
The fall er et visuelt mesterværk, hvor baggrunde, kostumere og billeder overvælder fra start til slut

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film