Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en charmerende ældre herre

Robert Redford har i en alder af 82 pensioneret sig selv som filmskuespiller. Før sin pension spillede han en sidste pragtrolle i David Lowerys Den sidste gentleman (2018), dagens anbefaling.

Redford spiller den 70-årige Forrest Tucker, der har bevæget sig ind og ud af fængsler det meste af sit liv. Mange gange gennem flugt. Sidste gang for 2 år siden, i 1976, hvor han stak af San Quentin fængslet. Nu bevæger han sig rundt i landet, og begår høflig og venlige bankrøverier. Samtidig forsøger han at holde sig på afstand af politiet.
Undervejs møder Forrest kvinden Jewel, spillet af Sissy Spacek. Der er kemi mellem dem. Men kan Forrest holde op med at røve banker, undgå politiet og kan man i det hele taget lære en gammel hund nye kunster?
Redford har stadig charme (selvtillid og lækkert hår) og dybde i sit skuespil. Filmen har lune, romantik og en oplagt Redford. Alene det skulle vel være et kig værd.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film