Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Rivaler fra Speedwaybanen

Mads Kamp Thulstrup har lavet sin egen niche med dokumentarfilm om dansk sport. 2008s ... og det var Danmark om det danske fodboldlandshold fra 1972-92. Jernhårde ladies fra 2010 om det danske kvindelandshold i håndbold og jagten på OL-guld. Og nu dagens anbefaling Kongernes fald (2019).om dansk speedways storhedstid.

Ole Olsen blev verdensmester i speedway i 1971 og et kæmpe idol i hele Danmark. Det inspirerer de to unge kører Hans Nielsen og Erik Gundersen, til at drage til England og forfølge drømme om at blive verdensmester ligesom ham. Men der er kun plads til en på toppen!
Da Olsen trækker sig tilbage og bliver landstræner, bliver Gundersen hurtigt hans favorit og Nielsen bliver presset ind i rollen som den evige 2er, der ondt skuler i baggrunden. Venskab og forgudelse skifter til iskold rivalisering.
Thulstrup giver os et gensyn med et højdramatisk stykke Danmarkshistorie og den tid hvor dramaet udspillede sig 1970'erne og 80'erne

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/film