Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en klassiker til et fortjent gensyn

Blandt filmstribens nye film finder vi et mesterværk fra start 90’erne, som godt kan tåle et gensyn denne weekend. Neil Jordans The Crying game (1992).

Irske Jordan har udover at instruere filmen også skrevet manuskriptet og vandt en oscar for det (filmen blev nomineret til 6 i alt).
IRA-soldaten Fergus og hans gruppe kidnapper en britisk soldat, i håb om at bytte ham for IRA-fanger hos englænderne. Fergus bliver hans vogter og der opstår en fortrolighed og forståelse mellem dem. Efter soldatens død, under et flugtforsøg, opsøger Fergus hans kæreste Dil i London, som han har lovet at tage sig af.
Fergus bliver forelsket i Dil, men hun gemmer på store hemmeligheder. Og hans tidligere kammerater fra IRA dukker op og forlanger hans medvirken i nye terroristplaner.

Stephen Rea er fænomenal i rollen som Fergus og både Miranda Richardson, Forest Whitaker og den debuterne Jaye Davisson som Dil lyser op. En film om menneskets natur, hvad det føles rigtigt at opgive sit liv for og hvor meget mødet med et enkelt menneske kan ændre dit liv.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

NB: Fra 1. juni blev der indført en ny model for lån af film hjemmefra på Filmstriben. Du har hidtil været vant til at gøre brug af ’antal lån’, når du låner på Filmstriben. Fra den 1. juni stiller bibliotekerne i stedet et antal point til rådighed, som du skal bruge, når du ønsker at låne film.
Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine point. Der skal typisk bruges 4 point for at se en spillefilm, længere dokumentarfilm kræver 3-4 point, mens forskellige kort-, animations- og dokumentarfilm af op til 30 minutters varighed vil være pointsat til 1-2 point. Vores grænse på maks to film pr. måned bliver til 8 point som du enten kan bruge på 2 lange film eller flere kortere.

Vær opmærksom på: Du kan ikke overføre ubrugte point fra en måned til den næste. Du har således 8 point hver måned, som du kan anvende. Uanset om du har brugt dine point i den forgangne måned eller ej.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film