Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Dansk action-thriller

Vi får ikke mange danske genrefilm, og slet ikke dem der står ved deres genre fuldt ud. Men instruktørdebutanterne Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid, har helt sikkert ladet sig i inspireret af hårdtslående amerikanske action i dagens anbefaling Shorta (2020)

Shorta forgår en brandvarm sommerdag i en fiktiv dansk ghetto. En ung mand er død i politiets varetægt og et oprør bryder ud. Lige netop den dag er de to politimænd Mike og Jens, den ældre kyniske og den unge idealistiske, på patrulje i ghettoen. Undervejs har de anholdt teenageren Amos.
Da oprøret når dem, er de pludselig alene uden hjælp og bliver afhængelige af netop de unge, de normalt er i konflikt med. Samtidig komplicerer interne stridigheder mellem Mike og Jens tingene yderligere.
Intenst, voldsomt, knugende og visuelt flot dansk film, som også giver en spændende indgang til stærke moralske dilemmaer.

Titlen "Shorta" er arabisk slang for panser eller politi.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

NB: Fra 1. juni blev der indført en ny model for lån af film hjemmefra på Filmstriben.

Du har hidtil været vant til at gøre brug af ’antal lån’, når du låner på Filmstriben. Fra den 1. juni stiller bibliotekerne i stedet et antal point til rådighed, som du skal bruge, når du ønsker at låne film.
Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine point. Der skal typisk bruges 4 point for at se en spillefilm, længere dokumentarfilm kræver 3-4 point, mens forskellige kort-, animations- og dokumentarfilm af op til 30 minutters varighed vil være pointsat til 1-2 point.
Vores grænse på maks to film pr. måned bliver til 8 point som du enten kan bruge på 2 lange film eller flere kortere.

Vær opmærksom på: Du kan ikke overføre ubrugte point fra en måned til den næste. Du har således 8 point hver måned, som du kan anvende. Uanset om du har brugt dine point i den forgangne måned eller ej.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer