Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – dansk aktionsdrama om modstandskampen

Besættelsen og modstandskampen giver til stadighed inspiration til nye fortolkninger og genfortællinger i danske bøger, tv og film. Ole Christian Madsen fandt i 2008 inspiration i de virkelige modstandsmænd Bent Faurschou-Hviid og Jørgen Haagen Schmith, også kendt som Flammen & Citronen (2008). I anledningen af 76året for Danmarks befrielse bliver det dagens anbefaling.

Vi er i 1944, krigen nærmer sig sin afslutning og modstandskampen vokser, både i antal udøver og voldsomheden i deres aktioner. Flammen og Citronen har specialiseret sig i strikkerlikvideringer og er et effektiv team. Men det er et hårdt (for både krop og sjæl) liv. Da Flammen får ordrer om at likvider dobbeltagent Ketty bliver det svært. Flammen har et forhold til Ketty og kan han faktisk stole på sine overordnede? I en diffus situation uden lov og orden er det svært at være sikker på, man gør det rigtige.

Stærke præstationer af Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen i hovedrollerne. Flot filmet og stærk action. Kan blive lidt langtrukken og der er ingen tvivl om, at filmen er inspireret af virkelighedens Flamme og Citronen, men fortæller meget lidt af den sande historie. Men derfor kan det jo stadig være en spændende film.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer