Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – tysk ekspressionistisk mesterværk

Dagens anbefaling over 100år gamle, men stadig værd at se; Robert Wienes klassiker Dr. Caligaris Kabinet (1919)

I et omrejsende tivoli bruger en sindssyg hypnotisør, en søvngænger til at begå en række grusomme mord. Eller måske er han i virkeligheden forstander for et sindssygehospital…
Dr. Caligaris Kabinet bliver i dag betragtes som en af den tyske ekspressionistiske filmbølges hovedværk. Den ekspressionistiske stil ses bl.a. i bruge af stiliseret landskab med abstrakte, ujævne bygninger malet bag kulisserne, samt skygger og striber af lys malet direkte på baggrunden.
Filmen er også kendt den først til at gøre brug af ”The twist ending” som filmgreb. Og som en af de største gyserfilm i stumfilmsæraen. Hvis man nu havde lyst en anden slags gys til Halloween.

  

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film