Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – om en fakir og et klædeskab

Romain Puértolas debutroman Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et ikea-skab blev i 2018 filmatiseret af Ken Scott. Filmen fangede meget af romanens galskab, humor og fantasifuldhed. En god film til hygge i weekenden og med den lidt ændrede titel Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et klædeskab dagens anbefaling.

Ajatashatru "Aja" Lavash Patel vokser op hos sin mor i Mumbai. Sammen med sine fætre optræder han på gaden, med sine ”magiske” evner, som mest går ud på at svindler de omkringståendes tilskuere. Da hans mor dør, rejser Aja til Paris (som hans mor altid ønskede sig), for at finde sin ukendte far. Og for at besøge IKEA, som han altid har drømt.
I IKEA møder Aja Marie og det er kærlighed ved første blik. Men så kommer Aja til at sidde fast i et klædeskab og ender i London, som illegal flygtning. For at komme tilbage til Marie og Paris, må Aja rejser over en Louis Vuitton rejsekuffert gennem Rom, en luftballon til Tripoli og en flygtningelejr i Libyen.

 

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben

 

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned. 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film  

 

Materialer