Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en smuk poetisk vinder

Florian Henckel von Donnersmarcks (har der nogensinde været en instruktør med et bedre navn!) debutfilm fra 2006, De andres liv er dagens anbefaling. Et billede af livet bag jerntæppet, i et gråt og råddent system. Et menneskeligt drama mesterligt eksekveret med eminent skuespilpræsentationer.

I 1984s Østberlin er Stasi-kaptajn Gerd Wiesler en tro partisoldat og stille ingen spørgsmål, da han bliver bedt om at overvåge dramatikeren Georg Dreyman.  Dreyman har tidligere udgået stasi-kontrol pga. hans pro-kommunistiske synspunkter og international anerkendelse.
Det viser sig at den virkelige grund til overvågningen af Dreymann er Kulturministeren begær efter Dreymans kæreste, skuespillerinde Christa-Maria Sieland og et forsøg på at eliminere Dreyman som rival. Mens Wieslers overordnede, ikke ser noget problem med dette og i stedet se det som er en mulighed for forfremmelse, er den idealistiske Wiesler skeptisk.
Gennem overvågningen bliver Wiesler eksponeret for Dreymans verden og tanker. En verden han ikke forventede, at føle sig tiltrukket af eller finde forståelse for.

De andres liv vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2006

De Andres Liv Trailer

Se filmen på Filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer