Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en smuk poetisk tysk thriller

Florian Henckel von Donnersmarcks (har der nogensinde været en instruktør med et bedre navn!) debutfilm De andres liv (2006) er dagens anbefaling.
Et billede af livet bag jerntæppet, i et gråt og råddent system. Et menneskeligt drama mesterligt eksekveret med eminent skuespilpræsentationer.

I 1984's Østberlin er Stasi-kaptajn Gerd Wiesler en tro partisoldat og stille ingen spørgsmål, da han bliver bedt om at overvåge dramatikeren Georg Dreyman. Dreyman har tidligere udgået stasi-kontrol pga. hans pro-kommunistiske synspunkter og international anerkendelse.
Det viser sig at den virkelige grund til overvågningen af Dreymann er Kulturministeren begær efter Dreymans kæreste, skuespillerinde Christa-Maria Sieland og et forsøg på at eliminere Dreyman som rival. Mens Wieslers overordnede, ikke ser noget problem med dette og i stedet se det som er en mulighed for forfremmelse, er den idealistiske Wiesler skeptisk.
Gennem overvågningen bliver Wiesler eksponeret for Dreymans verden og tanker. En verden han ikke forventede at føle sig tiltrukket af eller finde forståelse for.

De andres liv vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2006

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer