Musikpodcasts til din gåtur

14.01.21
En god gåtur er en glimrende anledning til at lytte til podcasts. Vi anbefaler fem musikpodcasts, som nok skal give dig mange kilometer i benene.

Wind Of Change

Året er 1990. Berlinmuren er faldet og Sovjetunionen er på randen af ​​sammenbrud. Soundtracket til revolutionen er en af ​​de bedst sælgende sange nogensinde, nemlig metalballaden Wind of Change af Scorpions.

Årtier senere hører journalisten Patrick Radden Keefe et rygte: sangen blev ikke skrevet af Scorpions. Den blev skrevet af CIA for at opildne reformvenlige kræfter bag jerntæppet. Det lyder absurd, men Keefe sætter sig for at undersøge rygtet til bunds.

Det kommer der en vanvittigt underholdende podcast ud af, hvor journalisten både er til koncert med Scorpions i Ukraine, taler med flinke folk i spionbranchen og møder Mr. Scorpions himself, Klaus Meine (specielt dét afsnit er helt barokt og SÅ morsomt).

Podcasten kan findes på diverse podcast-platforme fx hos Crooked Media, som har produceret podcasten: Wind Of Change

Sådan kan du høre at det er

Det er da ikke Mozart - det er Haydn! Den perfekte podcast til dig, som både vil lære og blære.

I podcasten inviterer P2 dig med ind i de største komponisters maskinrum og giver dig staldtips til at genkende bl.a. Vivaldi, Mozart og Chopin fra alle de andre store. Lær at spotte hvem komponisten er, mens du hører deres største musikværker: Mozart, Beethoven, Chopin, Debussy, Stravinskij og Vivaldi.

Indtil videre er der to sæsoner af podcasten og du kan høre dem her: Sådan kan du høre at det er  

Spionen, der opfandt ætermusik

For cirka 100 år siden blev thereminen opfundet: Verdens første elektroniske instrument – og det eneste instrument, man ikke behøver røre ved for at spille det.

Podcasten handler både om opfinderen Léon Theremins livshistorie (han var bl.a. interneret i en sovjetisk Gulag og opfandt banebrydende spionudstyr) og om det mystiske instrument, der lyder som ”en cello der er faret vild i en tæt tåge og græder, fordi den ikke ved, hvordan den skal finde hjem.”

Historien om Léon og thereminen er en episode af den fremragende podcast Techtopia på Radio4 og du kan høre den her: Spionen, der opfandt ætermusik

Hvem Er.. & Den Nye Stil

Hvem er egentlig bag den musik vi hører hver eneste dag på P3? Og hvilke dramaer, drømme og eventyr gemmer sig i deres tur fra øvelokalet til landets største scener?

I podcasten dykker værten Pelle Peter Jencel ned i detaljerne og ind i historierne bag musikken, når nogle af de vigtigste navne i dansk musik fortæller om deres musikliv. Indtil videre kan du høre Hans Philip, Kesi, Hugo Helmig, Volbeat og The Minds Of 99 fortælle deres historier.

Du kan høre podcasten her: Hvem er..

Jencel stod også bag den fremragende podcast Den Nye Stil i 29 (!) afsnit om dansk hip hop. Det er ikke et afsnit for meget og podcasten er et absolut must for alle, der interesserer sig det mindste for musik - også dig, som ellers er ligeglad med hip hop.