True crime til dine øregange

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.11.19
Halloween-sæsonen er over os, og der er spøgelser, hekse og zombier allevegne. Man behøver dog ikke at tage til fantasiens verden for at finde uhyggelige historier, for den virkelig verden er proppet med gysere af den værste slags. Vi har fundet nogle true crime-lydbøger frem, der med garanti kan både fascinere og forskrække. 

Historiske kriminalsager

Der findes en lang række forbrydelser, der aldrig er blevet opklaret, og som derfor stadig fascinerer både efterforskere og true crime-fans. Dyk fx ned i helt gamle mysterier som Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, efterkrigstidens bedragerisager eller den famøse sag om Edderkoppen. 

 

Bag om politiets efterforskning

Der findes også et utal af bøger og podcasts, der tager lytteren på tur ind i politiets efterforskningsarbejde og de svære beslutninger, politiets efterforskningsarbejdet indebærer. I denne afart af true crime-genren kan du fx blive klogere på Rejseholdet eller få indblik i markante drabschefers tanker og retsmedicinernes arbejde. 

 

Skandaler og spektakulære sager

Nogle kriminalsager er så barske og sensationelle, at de ikke sådan lige går i glemmebogen. De fleste af os kender til eller husker sagerne om Peter Lundin, Palle Sørensen og fangeflugten fra Vridsløselille i 1995. Men selvom - eller måske fordi - sagerne har været dækket intensivt i medierne, kan det alligevel være utroligt spændende at få en mere detaljeret gennemgang af forbrydelsen og opklaringen. Lyt dig klogere på både kendte og mindre kendte (men hårrejsende) forbrydelser. God fornøjelse med den gyselige lytning!
Materialer