Thomas Adès

Thomas Adés – hvem er nu det?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
11.09.15
Det er årets modtager af Sonnings Musikpris, og han er septembers tema i Hovedbibliotekets klassiske lytteklub

Thomas Adés er engelsk komponist, pianist og dirigent, født i London 1971. Onsdag 16.september er han på programmet i Hovedbibliotekets lytteklub, og 8. oktober modtager han den prestigefyldte Sonnings Musikpris ved en koncert i DR Byen. Adès dirigerer selv priskoncerten, der bliver med musik udelukkende af prismodtageren.

"Thomas Adès er en af tidens mest vitale og omnipotente komponister. Med et ekspressivt tonesprog, der bevæger sig frit mellem et moderne og et romantisk musikalsk udtryk, og i kraft af sin egen optræden som pianist og dirigent, har han mødt et nyt stort publikum. Senest ved The Proms i 2013, hvor Totentanz bygget over billedfrisen Døden fra Lübeck blev uropført – og beskrevet af Daily Telegraph som ”en kulturel begivenhed af stor betydning”" (citat: Sonning-fonden).

Hans musik spilles af de førende orkestre, og selv optræder han hyppigt som dirigent. Han skriver musik inden for alle genrer, og han har en stor spændvidde i sit musikalske udtryk. Ved priskoncerten opføres værkerne Asyla, America : a prophecy og Totentanz.

Det er også disse værker, der er i fokus for lytteklubben. Vær med når vi dykker ned i multitalentet Ades' musikalske univers.

Se baggrundsstof i lytteklubbernes bladreguide

Thomas Adès' hjemmeside

Artikel på DR

A guide to Thomas Adès's music (fra The Guardian)

Artikel fra Wikipedia

Sonningfonden om prismodtageren

Læs og lyt:
Asyla 
America : a prophecy 
Totentanz 


Hovedbibliotekets Klassiske lytteklub bringer musikken ned i øjenhøjde og skærper ørerne for musikoplevelsen. Eneste forudsætning for deltagelse er lysten til at lytte.

Materialer