Gode podcast om musik

22.06.23
Jazz, mainstream pop eller heavy? Der findes heldigvis podcast til musiknørder i alle genrer

Der findes et hav af fantastiske podcast om musik, og de fleste genrer har deres eget program. Nedenfor finder du et udvalg af gode musikpodcast med mange timers god snak om musik og musikhistorie. Du finder de forskellige udsendelser på diverse podcastplatforme, og desuden kan appen DR LYD anbefales, hvor en del af de anbefalede podcast ligger tilgængelige.

God fornøjelse!

Heavy metal

Podcast - The Fire That Burns
Den helt nye danske metalpodcast The Fire That Burns. En podcast med fokus på power, symfonisk, folk, pagan, viking og black metal. 
Vært: Søren Weiss

Sort Søndag (DR)
Sort Søndags trofaste "Giro 666 lyttere" byder ind med både nye og gamle numre, "Musiknyt" sørger for at holde dig helt opdateret og hver måned gennemgås et klassisk metal album i "Månedens Mesterværk."
Værter: Anders Bøtter & Jakob Trolle

Rock og pop

Rockhistorier (Heartbeats)
Musik og røverhistorier fra rocken i dens bredeste forstand.
Værter: Klaus Lynggaard & Henrik Queitsch

Portrætalbum (Radio4)
’Portrætalbum’ er et musikprogram, hvor musikformidler Anders Bøtter hver uge har nogle af Danmarks største musikere, skuespillere, forfattere, politikere, tv-værter, komikere og levemennesker i studiet til en snak om et album, der har en helt særlig betydning for dem. Samtidig sættes albummet ind i en større musikalsk og samfundsmæssig ramme.
Vært: Anders Bøtter

Eldorado (DR)
Med omdrejningspunkt i 80'erne hører vi de gode historier og fantastiske hits.
Vært: Jørgen de Mylius

Musiktjenesten (DR)
Musiktjenesten giver dig dagens bedste musikhistorier og gør din eftermiddag hyggelig og sjov - og selvfølgelig fuld af god musik! Vi tester din musikalske viden i quizzer og finder de bedste sange inden for forskellige temaer sammen med dig. Velkommen indenfor!
Vært: Jacob Hinchely og diverse gæster

Hip Hop & Rap

Den nye stil - historien om dansk rap (DR)
Pelle Peter Jencel giver dig historien om dansk rap. En fortælling om fællesskab, kreativitet, store egoer og kæmpe drømme - og vigtigst af alt: ære. Historien om musik, der bliver ved med at dø og genopstå i en ny, original form.
Vært: Pelle Peter Jencel

Klassisk

Hammer og Cilius (DR)
Mathias Hammer og Frederik Cilius er kendt som de duellerende holdkaptajner i 'Den Klassiske Musikquiz' på DR K. Nu lægger de stridsøkserne på hylden og rotter sig i stedet sammen i en programrække om den musik de begge elsker. Med nørdernes passion, nysgerrighed og humor kaster de sig i hvert program over et nyt musikalsk tema, og får deres holdninger udfordret af gæster i studiet
Værter: Mathias Hammer & Frederik Cilius

Bravo (DR) 
Lotte elsker opera! Lyt med, når hun deler ud af operaens store følelser, operahits og sjove historier fra før og nu.
Vært: Lotte Heise

Jazz

Farlige toner - historien om dansk jazz (DR)
Det her er historien om, hvordan verdens vildeste musikform har været med til at præge vores samfund og den musik vi lytter til i dag. Fra dengang hvor banjoer og saxofoner var en trussel mod borgerskabet. Til tiden i 50erne og 60erne hvor Danmark blev et verdenscentrum for jazz. Hvordan den forgrenede sig ud i alle mulige andre genrer, og helt frem til i dag, hvor jazzen er mere levende end nogensinde. En fortælling om store kunstnere og vilde personligheder, om sex, racisme, forargelse, druk og stoffer.

JazzKonversationer
Podcastserie om jazz hvor Fredrik Lundin (saxofonist, komponist og orkesterleder) og mag. art. Jens Rasmussen (underviser, skribent og foredragsholder) i entusiastisk, vidende samtale og ikke mindst i klingende musik deler deres kærlighed til og indsigt i jazzen og dens historie. Med udgangspunkt i væsentlige, ikoniske jazzalbums fører de på passioneret vis lytterne ind i mange af de forskelligartede strømninger, der har defineret jazzens udvikling de sidste 70 år.
Værter: Fredrik Lundin & Jens Rasmussen


Denne artikel er oprindeligt skrevet af Iben Østergaard, Kolding Bibliotekerne.