Billede af pige med en bog

Nyhedsbrev om børnebøger

Det landsdækkende site om litteratur, Litteratursiden.dk udsender en gang om måneden et nyhedsbrev om børnebøger. Nyhedsbrevet er for dig, der gerne vil have inspiration til, hvad dine børn skal læse og til højtlæsning.

Litteratursiden.dk vil de gerne være med til at få børn til at læse flere bøger og til at fastholde læsningen. Børn læser mindre i fritiden, end de gjorde for bare ti år siden, og faldet er størst mellem 5. og 6. klasse. Ifølge undersøgelser har forældre stor indflydelse på deres børns læseevner og på deres interesse for den lystbetonede læsning. 

Gennem litteraturen lærer børn at sætte sig i andres sted og forstå deres eget liv og følelser. Men læsning gør ikke kun børnene til klogere og mere empatiske væsner. Den kan også være med til at gøre det moderne børneliv mindre stresset. Sidst, men ikke mindst, er det sjovt, rørende, berigende og magisk at læse en god bog, sammen eller hver for sig. 

Nyhedsbrevet præsenterer nye titler og anmeldelser og masser af lister med inspiration til børns læsning for børn mellem 1 og 16 år. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her