Mørkeland af Niels Krause-Kjær

En flot og velskrevet politisk thriller, der i uhyggelig grad kunne være virkelighed.

En af de helt sikre ting ved det danske demokrati er, at der absolut ikke kan svindles ved fx folketingsvalgene, eller? Det er en af de ting, Kraus-Kjær rokker ved i den selvstændige fortsættelse af Kongekabale fra 2000.

Journalisten fra 'Kongekabale', Ulrik Torp, er i mellemtiden blevet fyret fra Dagbladet og går desillusioneret hjemme på kontanthjælp. Den næsten totale fornedrelse kommer, da han skal i virksomhedspraktik på sin gamle arbejdsplads, hvor han ikke får lov til at dække det kommende folketingsvalg, men bliver vikar på en reduceret nyhedsredaktion, der skal tage sig af de øvrige småting under valgkampen.

Det er blandt andet et uforklarligt drab på en ung embedsmand, hvis enke instisterer på en opklaring. Langsomt kommer Torp sammen med to unge praktikanter på sporet af en sag, der peger mod en anonym magtelite med stor indflydelse både nationalt og på europæisk plan.

Det er ikke en nøgleroman, men en thriller baseret på den aktuelle virkelighed, så mange af aktørerne på den politiske scene minder meget om virkelighedens aktører.

Det er en flot og velskrevet politisk thriller, der i uhyggelig grad kunne være virkelighed, og som har en så åben slutning, at vi forhåbentlig ikke skal vente 19 år på en fortsættelse.

Få inspiration til flere bøger op til valget her

Oprindeligt skrevet af maanson53, Litteratursiden.

Materialer