5 skønne bøger til din ferie

02.07.19
Skønlitterære tips til din ferietaske

Den amerikanske roman ...

Siri Hustvedt En amerikaners lidelser Er du til fals for store familiehemmeligheder og erindringslitteratur, så er denne roman lige noget for dig! Efter sin fars død gennemgår psykiatreren Erik sin fars papirer i håbet om at komme tættere på den far, han aldrig rigtig lærte at kende. Vi er i New York efter 9/11 men historien trækker både tråde til begyndelsen af det 20. århundrede og til en fremtid, der endnu er ukendt. Siri Hustvedt skriver som ingen anden og mestrer erindrings- og identitetslitteraturen til fulde. Romanen tvinger sin læser til at sætte tempoet ned og trods den lidt dystre titel passer romanen perfekt til sommerlæsning! 

Den poetiske ...

Cameron Bloom & Bradlet Trevor Greive Penguin Bloom  I tekst og billeder fortæller fotografen Cameron Bloom historien om hvordan han mødte sin elskede kone Sam som ung. Sam mister førligheden ved en ulykke, men da en lille forkommen fløjtefugl træder ind i familiens liv, vender livsmodet og håbet tilbage. En rørende og smuk bog fyldt med smukke billeder. En atypisk feelgood bog. 

Comming of age ... 

Mario Pistacchio Den sommer med hunden En sommer i 1961 ændrer livet sig for altid for Vittorio og hans venner i den lille italienske landsby, hvor de vokser op. En af deres venner forsvinder sporløst og ingenting er mere som det var før. En fin coming of age roman om venskab og loyalitet og ikke mindst om en italiensk landsby i 1960'erne; om alt det, man ikke taler om og alt det, man holder hemmeligt. Er du vild med Elena Ferrante vil du kunen lide denne skønne roman! 

Krimien ...

Jessica Fellowes Mitfordmordene. 1. bog Krigssygeplejersken Florence Nightingale Shore bliver myrdet ombord på et tog. Hvad er årsagen til drabet, og hvem gjorde det? Snart er den unge barnepige Louisa, sammen med 16-årige Nancy fra Mitford-familien, dybt involverede i opklaringsarbejdet. Bogen giver både et dejligt tidsbillede af England i 1920'erne, primært hos overklassen, men der er også plads til både kærlighed, bedrag og ungdommeligt sværmeri. For dig med en svaghed for overklasselitteratur og 'upstairs-downstairs'/Downton Abbey-stemninger. 

Klassikeren ... 

James Baldwin Giovannis Værelse En klassiker skal der også være plads til i kufferten. Her har vi at gøre med en kærlighedshistorie og trekantsdrama om identitet og begær i 1950'ernes Paris. For både den unge og den modne klassikerlæser. David er rejst til Paris, mens hans forlovede Hella rejser rundt i Spanien. En fordrukken aften møder han bartenderen Giovanni og tiltrækningen er for stærk til, at David kan stå imod. Snart flytter han ind i Giovannis værelse, og da Hella rejser fra Spanien til Paris tre måneder senere, klar til at slå sig ned med David, er han tvunget til at vælge mellem de to. Forfatteren James Baldwin regnes blandt USA's største forfattere efter 1945, og hans forfatterskab indtager en central placering indenfor den homo-/biseksuelle kanon. Romanen anses som en sand homolitterær klassiker. 

God sommer! 

 

 

Materialer