Helle og laphunden Selma er Hasle Biblioteks læseteam
Helle og laphunden Selma er Hasle Biblioteks læseteam

Læsehund på Hasle Bibliotek

07.06.24
Kender du et barn, der mangler motivation og lyst til at læse? Så har barnet måske lyst til at gå til Læsehund på Hasle Bibliotek?

Selma er en sød og børneglad hund, der lytter tålmodigt og interesseret til børns oplæsning. Hun lægger sig tæt på barnet under oplæsning, så hun måske kan blive nusset lidt imens. Hun hverken retter på læsningen eller har en mening om historien. På den måde får barnet en positiv og anderledes læseoplevelse og mere mod på at læse. Selma er certificeret Læsehund og hundens ejer, Helle, vil hele tiden være til stede.

Selma lytter til børn fra 1.-5. klasse, som har knækket læsekoden, men er udfordrede eller usikre og mangler motivation til at træne læsningen.

Et læseforløb består af 6 besøg á ca. 30 minutters varighed. Barnet har enten selv en bog med, eller vælger en bog sammen med en bibliotekar. Barnet starter med at læse højt for Selma og efterfølgende er der tid til lidt leg + farve diplom.

Selma og Helle er certificeret læseteam af Læsehunde Fonden for Socialt Ansvar.

Der er plads til at ét barn i hvert forløb. Forløbet er om torsdagen i tidsrummet kl. 14-16 efter aftale og første forløb starter 22. august.

Barnet modtager et diplom med et foto af sig selv og læsehunden som anerkendelse af indsatsen, når det er færdigt med sit læseforløb.

Vi gør opmærksom på, at der vil blive oprettet en venteliste og derfor kan der være ventetid inden barnet kan begynde sit forløb med Selma.

Kunne det være noget for dit barn så skriv til Mark, der er bibliotekar på Hasle Bibliotek på mark@aarhus.dk