Se film på filmstriben – vinterferie film

Når du ikke fysisk kan låne film på bibliotekerne i Aarhus kommune, er det godt vi har filmstriben. Her er en liste med over film for hele familie, til en hyggestund i vinterferien.

Når I har kælket alle bakker, set om isen kan holde og spillet alle brætspil, er det måske tid til et par timer i sofaen. Her er fem forskellige film, som hele familien (især med lidt større børn) kan samles om

Rasmus på farten (1981)

Ingen familiefilmliste uden en Astrid Lindgren filmatisering. Denne gang historien om den forældreløse Rasmus, der er vokset op på et børnehjem hos den strenge frøken Hök. Det Rasmus ønsker sig allermest er en far og mor. Men hver gang et barnløst par møder op for at adoptere et barn, vælger de oftest en pige med langt hår.
Rasmus får nok og vælger at stikke af. På landevejen møder han vagabonden Paradis-Oskar, som ikke er meget for at have en dreng på slæb. Men de bliver snart gode venner og Oskar lære Rasmus at leve som vagabond i den skønne svensk sommer.

Rollen som Oskar spilles af Allan Edwall, der har spillet med i næsten alle Astrid Lindgren filmatiseringer, og nok er mest kendt som Emil fra Lønnebergs far.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben
 

Vølvens forbandelse (2009)

Valdemar på 16 år og Sille på 11 skal være alene hjemme i fire dage. Valdemar ”kommer til” at ”låne” farens nye Audi og det går helt galt. Reparationen koster 70.000kr, penge Valdemar naturligvis ikke har. Ved et tilfælde møder han fysikeren Benedict, som vil betale Valdemar mange penge for at prøve en tidsmaskine han har opfundet.
Det viser sig Benedict er blevet forbandet, med udødelighed, af en vølv. Forbandelsen kan kun hæves, hvis Benedict får fat i et kors, som Valdemar skal finde til ham. Valdemar og Sille, som sniger sig med, må ud på en spændende, men også farefuld rejse gennem vigtige nedslag i Danmarks historie. Vi kommer til at møde både Harald Blåtand, Erik Klippling, Svend, Knud og Valdemar (den store).

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Vi er de bedste (2013)

Lukas Moodysson har igen skabt en fantastisk film om den svære ungdom. I 1982’s Stockholm forsøger de 13-årige Bobo og Klara, at finde ud af livet. Med kort hår og androgynt tøj dyrker de punken, som alle siger er død. Bobo føler sig forsømt af sin enlige mor, som jagter den frie kærlighed. Og Klaras forældre gå op i kønsrolledebatten og fri børneopdragelse. På trods har de et punkband, selvom ingen af dem spiller et instrument.
Den lidt ældre genert og kristne Hedvig kan spille klassisk guitar og de overtaler hende til at slutte sig til deres band. Hun lærer dem at spille akkorder og synde harmonier, og de overtaler hende til at klippe håret kort.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

You’re ugly too (2014)

Den 11-12 årige Stacey mister sin mor. Den eneste familie hun har tilbage er onkel Will. Will bliver prøveløsladt fra fængslet, fordi han skal tage sig af Stacey. Samme flytter de til en trailerpark ude på landet, i Irland, og forsøger at få en hverdag op at stå.
Det er ikke let. Stacey har narkolepsi og meget svært ved at holde sin mund. Will drikker lidt for meget og har ingen ide om hvordan man er forældre. Men Stacey kan end på børnehjem og Will tilbage i fængsel, hvis de ikke kan få det til at fungere.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Det unge geni T. S. Spivet (2015)

T. S. Spivet (Techumseh Sparrow) er 10-årigt geni, der elsker kartografi og at opfinde maskiner. Han bor på en ranch i Montana med sin mor, der er besat af studiet af biller, sin far der en cowboy født 100 år for sent, og hans 14-årige storesøster, der drømmer om at blive Miss America. Hans tvillingebror Layton er død i en skydeulykke, noget familien ikke taler om.
En dag modtager T. S. en besked fra The Smithsonian. Han har vundet en prestigefyldte pris for en af sin maskiner og de vil holde en reception i hans ære. Uden at fortælle nogen noget sætter han sig på et godstog, som blind passager, og begiver sig på en rejse tværs over USA for at nå Washington, D.C. Det bliver en spændende, farefuld og lærerig rejse.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben