Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Loach i det historiske hjørne

Dagens anbefaling er en af engelske Ken Loachs mange fine film, Jimmy’s Hall (2014). Denne gang er Loach i det mere historiske hjørne.
Men som altid centreret omkring de politiske spændinger mellem den katolske kirke, staten og den socialistiske / kommunistiske bevægelse, som kæmper på vegne af den lille mand.

I 30'erne vender Jimmy Gralton hjem til Irland efter ti års eksil i Amerika. Selvom hans dansestedet ”The Hall”, førte til hans udvisning, genåbner Jimmy stedet, så de unge kan have et sted, at mødes, studere, diskutere og danse. Snart er Jimmy igen i konflikt med kirken og det lokale byråd.
Filmen bygger på den virkelige historie om den irsk kommunistiske leder James Gralton, som blev amerikansk statsborger, efter at have emigrere i 1909, og senere, som den eneste irer nogensinde, blev deporteret fra Irland.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer