Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – tropisk melodrama

Dagens anbefaling er fra den Brasilianske kunstner og filminstruktør Karim Aïnouz og bygger på en roman af Martha Batalha: Søstrene Gusmãos usynlige liv (2019)

Søstrene Guida og Euridice er unge i 1950’ernes Rio de Janeiro. De er tætte, men har forskellige drømme. Guida vil leve og danse hele natten. Euridice drømmer om at komme på konservatoriet i Europa og blive koncertpianist. Deres patriarkalske far dominerer familien. Men da Guida stikker af med en græsk sømand og vender skuffet tilbage højgravid, slå faren hånd af hende. Euridice bliver gift med en musiker, som er en kopi af hendes far. Og til stor sorg for dem begge mister de kontakten.
Et indblik i 1950’ernes Brasilien, om kvinders drømme og hvor let de er at knuse, når mulighederne for oprør er få. Store skuespilpræstationer og en medrivende historie.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer