Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Glamrock historie

Dagens anbefaling er en bevidst kaotisk hyldest til 1970'erne glamrock-æra,Todd Haynes Velvet Goldmine (1998). Filmen trækker kraftigt på historien og mytologien omkring glamrockerne David Bowie, Iggy Pop og Lou Reed. Stjernespækket med navne som Christian Bale, Ewan McGregor, Jonathan Rhys-Meyers, Eddie Izzard og Toni Collette.
Jonathan Rhys-Meyers spiller Brian Slade, et androgyne popikon med alteregoet, "Maxwell Demon” (sagde nogen Ziggy Stardust), McGregor Curt Wild, den ”vilde” og voldsomme amerikanske sanger, der har ikke så lidt til fælles med Iggy Pop. Og Christian Bale er journalisten, der 10 år senere forsøger at skrive historien om, hvad er virkeligt skete.

Haynes fik ikke lov til at bruge Bowies originale sange i filmen, så han bruger i stedet en kombination af originale sange af andre kunstnere, fra perioden og glam-rock inspireret musik skrevet af nutidige rock-bands, som Suede og Grant Lee Buffalo, til filmens fantastisk soundtrack.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film