Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – historien om et band

Gennem private og aldrig før offentliggjort video- og lydmateriale, samt samtaler med personer i og omkring bandet fortæller Mat Whitecross hele historien om Oasis.
Oasis---supersonic er historien om bandet fra Manchester der blev et af verdens mest spillede, skandaleombruste rockbands og soundtrack for en hel generation. Filmen dokumenterer bandets vej fra starten i 1991 til de nu legendariske og rekordsættende koncerter i Knebworth Park i 1996, hvor 2.6 mio. mennesker forsøgte at få billet. I centrum for det hele står naturligvis brødrene Liam og Noel Gallagher, der sammen finder den musikalske opskrift på 90’erne med hits som Wonderwall, Don’t Look Back in Anger og Champagne Supernova, og som skabte kaos og skandaler, hvor end Oasis turnerede. Filmen giver et unikt indblik i brødrenes vanvittige had-kærlighedsforhold, der drives af jagten på berømmelse, rivalisering, druk og stoffer, men også af respekt for den enes geniale evner som komponist og den andens talent som forsanger og provokatør.
En spændende indblik i en del af nyere musikhistorien. Bandet (og især brødrene Gallagher) opføre sig vanvittigt, men musikken er fantastisk.

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer