Theodosia og egyptens hjerte

14.08.23
En tempofyldt fornøjelse for eventyrlystne børn fra 10 år.

Theodosia Elizabeth Throckmorton bor med sine forældre i London i 1906. En tid med hestevogne, dampdrevne tog og spæde trommer der varsler en magtkamp mellem det britiske imperium og kejserens Tyskland. Og med en ondskab der har slumret i tusindvis af år.

11-årige Theodosia sover ofte i en sarkofag på forældrenes Museum for Legender og Antikviteter, fordi den neutraliserer de mange forbandede genstande, som hendes mor uvidende bringer hjem fra sine ekspeditioner. Hendes forældre er begge arkæologer, og hendes mor er ofte afsted på udgravninger, mens Theodosia er derhjemme med sin far og spiser marmelademadder. Hendes lillebror Henry bor på kostskole, og når han er hjemme på ferie, er han mest bare enormt irriterende.

Theodosia er udadtil ret selvsikker og uafhængig, men hun ville i virkeligheden ønske at hendes far og mor en gang imellem havde tid til hende. Theodosia har desuden sin farmor, men hun ligner en citron i ansigtet hver gang hun ser sine børnebørn, fordi hun mener børn skal ses, ikke høres!

Sin fritid benytter Theodosia på at udforske museets mange kroge, læse gamle egyptiske hieroglyffer og kæle med sin kat Isis. Men hendes liv ændrer sig den dag hendes mor intetanende kommer hjem fra en udgravning i Kongernes Dal med den berømte amulet "Egyptens hjerte", der indeholder en frygtelig forbandelse, som kan underminere Storbritannien! Men ingen andre end Theodosia kan fornemme ondskaben fra amuletten. Sammen med lommetyven Will og lillebroren Henry må hun redde England. Men hvordan gør man det, når man er 11 år gammel?

Handlingen udgøres af et lidt indviklet net af underplots, ondskab, besværgelser og håb. Forfatteren bringer det victorianske London til live, skjuler livsvigtige gåder i museumsbygninger blandt eksotiske artefakter, og får arkæologi til at handle om mere end historiske elementer heriblandt både om spionage og intriger.

Romanen handler også om forældre, der ikke har tid til deres børn, og hvordan dette udvikler Theodosia til at blive voksen før tid. Hun er begavet og snarrådig med karaktertræk som Enola Holmes, Justice, Jake Atlas eller Indiana Jones, men hun er også meget menneskelig. Bogen eksisterer også som tv-serie, og der er desuden flere bøger på vej.

 

Materialer