Jane Austen af Katie Wilson og Isabel Sánchez Vegara

07.10.22
Jane Austens liv er beskrevet på en fin og ukompliceret måde med relaterbare beskrivelser for de mindste børn.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Jane Austen var en engelsk romanforfatter, hvis bøger foregår blandt den engelske middel- og overklasse og er bemærkelsesværdige for deres indsigt i kvinders liv i begyndelsen af det 19. århundrede.

Jane Austen blev født d. 16. december 1775 i landsbyen Steventon i Hampshire, som det syvende barn af otte. Børnenes far var rektor, og hun voksede op i en tæt sammentømret familie, hvor faren underviste sine døtre sammen med de velhavende sønner, han ellers underviste.

Jane begyndte at skrive teaterstykker allerede som teenager. Hendes roman Fornuft og følelse, udkom i 1811, og den næste Stolthed og fordom, som hun beskrev som sit "eget elskede barn", fik meget positive anmeldelser. Romanen Mansfield Park blev udgivet i 1814 og Emma i 1816. Alle Jane Austens romaner blev udgivet under synonymet "A. Lady".

I 1816 begyndte Jane at lide af dårligt helbred. Hun rejste til Winchester for at modtage behandling og døde allerede den 18. juli 1817. Yderligere to romaner, Overtalelse og Northanger Abbey blev udgivet efter hendes død, og en sidste roman blev efterladt ufuldstændig.

Endnu en vidunderlig biografi i serien ’Små mennesker, STORE DRØMME’, der handler om modige mennesker, der har udlevet deres drømme uanfægtet af omverdenens holdninger. Katie Wilsons smukke glade illustrationer i afdæmpede nuancer tilføjer det rette stremning af "Country Living" til bogen. Ligesom den fine series resterende 21 bind, kan også denne biografi formidles til børn fra ca. 4 år.

Materialer