Amari og nattens brødre

Bogen om Amari er blændende skrevet og tager sin læser med gennem en hvirvelvind af fantastiske begivenheder.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet nedenfor (åbner op i nyt vindue). 


Jeg ved, det er sagt før, men denne bog kunne meget vel repræsentere første bind i en serie, der kunne udgøre en værdig arvtager til serien om Harry Potter.

Amari Peters bor sammen med sin mor i et af byens fattigste kvarterer. Hendes storebror Quinton er forsvundet, og der går flere historier om, hvad der er sket med ham, men Amari tror ikke på dem. Slet ikke politiets om, at Quinton skulle være indblandet i noget ulovligt. Amari vil finde sin bror, for hun er overbevist om, at han er i live et sted. En dag leverer et magisk postbud en mappe til Amari. Den viser sig at indeholde en indstilling til en optagelse på Bureau for Overnaturlige Anliggender, en skole, der fungerer som bindeled mellem den kendte og den ukendte verden.

Amari er sikker på, at løsningen på mysteriet om Quintons forsvinden kan findes på skolen. Derfor tager hun afsted til skolen, hvor hun kommer til at dele værelse med pigen Elsie, som er en vardrage, der endnu ikke kan finde ud af at forvandle sig, og de to bliver bedste veninder. For at komme i betragtning som junioragent skal Amari konkurrere mod nogen af landets rigeste børn, der, modsat Amari, har kendt til den overnaturlige verden hele deres liv, ligesom de stenrige Van Helsing børn.

Alle børnene tildeles hver en overnaturlig evne, baseret på et talent, som de i forvejen har. Men Amari får følgende besked: "Fra slumrende magi til aktiv magiker (ulovlig)". Magikere betragtes nemlig som ekstremt farlige, de er særdeles uønskede, og derfor betragter de andre børn nu Amari som deres fjende. Den onde mand, der truer deres verden, er nemlig magiker, og Amari mistænkes flere gange for at stå i ledtog med ham. Desuden skal Amari bestå de tre prøver, hvis hun skal gøre sig nogen forhåbninger om at finde Quinton.

Amari er afroamerikaner, og hun er altid blevet mobbet. Det bliver hun også i den magiske verden, men hun kæmper alligevel videre for at finde sandheden. Forfatteren væver på bedste vis magiske elementer sammen med fine realistiske skildringer, og Amari skinner med sin #BlackGirlMagic. Romanen er fyldt med indviklede detaljer, talende elevatorer, hemmelige bøger, mystiske væsner og den afdækker flere mysterier, hvilket dog ikke udelukker, at den også handler om hverdagsproblemer for helt almindelige teenagere.

Bogen er B.B. Alstons debut og henvender sig til alle over 11 år, der har den mindste smule magi i blodet.

Anmeldelsen på Litteratursiden.dk

Materialer