Maker-Lab

På Niveau 2.2 har Dokk1 et lille Maker-Lab. Her holder vi workshops og forløb for skoleklasser med fokus på digital produktion, kreativitet og DIY.

Vores laserskærer har 80W, den kan derfor skære og gravere i pap, akryl, mdf og finer. Den har et skæreområde på ca. 70x50 cm. Til at lave din fil (.pdf, .png, .rd, .dxf, .svg m.fl.) kan du f.eks. bruge Inkscape (eller andet software til vektorgrafik), Adobe Illustrator Draw (app) eller RD Works (open source laserskærer software). Der findes selvfølgelig mange andre programmer, både gratis og meget dyre, men de tre førnævnte har vi erfaring nogen erfaringer med i labbet. Selve opsætningen af dit projekt klarer vi nemmest ansigt til ansigt i labbet, i hvert fald de første gange. Fra 1.1 2020 vil der blive brugerbetaling på materialetyperne akryl og finer (20 kr. pr. plade), men pap og mdf vil forsat være gratis i rimeligt omfang.

Vores 3D printere printer med PLA, en miljøvenlig plasttype. For at printe skal du have en .stl eller obj.-fil, som du måske har designet derhjemme. Filen skal overholde printerens dimensioner, som er ca. 20x20x20 cm. Til at lave dine .stl filer kan du bruge f.eks. Tinkercad, Fusion 360 eller Blender, der alle er gratis software til 3D modellering. Der findes selvfølgelig mange andre programmer, både gratis og meget dyre, men de tre førnævnte har vi erfaring nogen med i labbet. Du kan også hente slicer-softwaren Cura ned, hvis du gerne selv vil arbejde med at sætte de tekniske detaljer i dit print op.

Med vores Formbox kan du lave plasticforme af f.eks. dine 3D prints, som du efterfølgende så kan bruge til at lave afstøbninger med i f.eks. chokoloade, gips, cement, o.lign. En formbox er en lille vakuumformer, som ved hjælp af varme og et kraftigt sug kan lave en plasticform rundt om dit objekt. Du kan se en video af processen eller du kan kigge ind forbi Makerlab en dag.  

Vi har også en del forskellig elektronik, du kan prøve kræfter med som Micro:Bit, Arduino, Little Bits etc.  

Vi holder i udgangspunktet Åbent Lab alle onsdage fra 15.30-17.30 og fra tid til anden også om lørdagen.

Du kan finde alle de specifikke datoer under "Det sker", det er også her, du kan finde og melde dig til vores workshops.

Priser på materialer:

Akrylplade kr. 20,-

Finerplade kr. 20.-

Plastikark (til vakuumformer) kr. 10

PLA (v. print større end 12 timer) kr. 35.-

Beløbet betales via MobilePay på nr. 674794 – Makerlab. Kontant betaling kan ske i Informationen.

Brug af maskiner og værktøj i Labbet er på eget ansvar. Derfor skal børn under 12 år og være i følge med en voksen.