Få overblik over dit strømforbrug

Går du også og tænker på, hvornår på dagen det er billigst at vaske?

Vi høre dagligt i medierne historier om voldsomme elregninger og politikere som advare om en hård vinter, men hvad kan du selv gøre for at få et overblik over dit forbrug og finde ud af, hvor der kan spares?

Er du i tvivl, er der hjemmesider med gode råd. Der er også en række apps som f.eks. giver dig mulighed for at følge med i dit forbrug og kan give dig et overblik over, hvad strøm koster i løbet af dagen.

De fleste elselskaber har deres egen app eller hjemmeside, hvor du kan følge med i dit forbrug. Du bør derfor tjekke, hvilke tilbud din egen el-leverandør har. De fleste el-selskaber tilbyder at sende en sms, hvis dit forbrug ændre sig ud over det sædvanlige. Ligeledes har de fleste el-selskaber også en række råd til, hvordan du kan spare.

Energistyrelsen har hjemmesiden SparEnergi.dk, hvor du kan få gode råd til, hvordan du kan spare energi både privat og på arbejdspladser.

Der er en række Apps som kan hjælpe dig med, at overvåge elpriserne og dit forbrug. 

Nedenfor kan du se et udvalg af Apps

Mit Elforbrug
Gratis app til iphone og Android
Du kan løbende følge med i dit forbrug dagen gennem, men også se dit forbrug længere tilbage.

Watts - energiassistent
Gratis app til iphone og Android
Du kan løbende følge med i dit elforbrug. Du har også mulighed for at beregne dit forventede forbrug og få besked, hvis dit forbrug ændre sig.

Min Strøm
Gratis app til iphone og ipad
Her får du opdaterede elpriser. Et overblik over dit eget forbrug og du kan se, hvilke energikilder din strøm kommer fra.

Elpriser
Gratis app til iphone og Android
Giver overblik over dagens og morgendagens elpriser og du kan få en besked når du bør sænke dit strømforbrug.

NRGI
Gratis app til iphone og Android
Kræver at du er kunde hos selskabet og har en intelligent elmåler. Du kan følge med i dit daglige forbrug og bestille en månedlig oversigt over, hvor meget strøm du bruger.