Spil Dansk Ugen: Lyt dansk live!

01.11.21
Hvad skal vi høre? I anledning af Spil Dansk Ugen har Aarhus Bibliotekernes musikbibliotekarer gransket de lokale spillesteders koncertkalendere og anbefaler her koncerter med danske kunstnere, de glæder sig særligt til.

Sara, musikformidler på Dokk1

 • Goss på Voxhall fredag d. 8 april 2022. Den tidligere frontmand i Reptile Youth har lavet et blødt og r&b-agtigt countryalbum, sært og rytmisk. Jeg er spændt på hvordan det lyder live, for Goss har ry for ret intense koncerter.
   
 • Tuhaf på HeadQuarters torsdag d. 18. november. Retro rock/pop/psychedelia fra dansk-tyrkiske Tuhaf. Jeg glæder mig både til at høre sange fra det kommende album 'Mere guld' og gamle perler som Sovepillen

Mark, bibliotekar på Hasle Bibliotek

 • Stone Cadaver + Uddød på HeadQuarters, torsdag d. 4. november. Denne aften står den på knusende tung doom/sludge/stoner metal, langsom headbanging og ømme nakkemuskler.
   
 • OK BÖÖMER punkaften på Radar, lørdag d. 6. november. Radar indtages af fem danske punkbands – Pol Mod Pol, Speedpik, War of Destruction, Clean Boys og Rådne Lunger. Der bliver helt sikkert knald på!

Skal din lørdag være mindre vild, så er der også…

 • Rumpistol Ensemble på Atlas, lørdag d. 6. november. Rumpistol er bedst kendt for sin elektroniske musik, men efter en nedtur med stress er han tilbage i en mere afdæmpet neoklassisk udgave.

Anne, musikbibliotekar på Dokk1

 • Jada i Aarhus kongrescenter fredag den 12. november. Hun er en fuldstændig fantastisk liveoplevelse - det er all the feels og en sublim stemme, som jeg er helt dårlig med. Derfor har billetten også ligget i skuffen i snart et år, hurra for noget godt at glæde sig til!
   
 • Prisma på Radar torsdag den 27. januar. Jeg glæder mig helt vildt til at se søskendeduoen Prisma, som spiller sfærisk-minimalistisk støjrock på den allerskarpeste måde. De spilles en del på P6 Beat, og der skal ikke mere end et par takter til, før man tænker - DET er fedt, mer' tak!

Og så en opfordring til at lytte til Livebeatet på P6 Beat fredag den 5. november fra 17-19, hvor imofro spiller live på Roskilde Festival Højskole i anledning af Spil Dansk Ugen. iomfro er boblende poetisk pop, som det er svært ikke at elske - musikken handler, som de skriver, "Om at føle for meget, og føle at andre siger én for lidt." Find sangen danse og smelt over, hvor godt det er.