nina-lykke-credits-agnete-brun_sorthvid.jpg

LiteratureXchange - Nyt Nordisk

23.03.20
Der er rig mulighed for at boltre sig i skøn international litteratur til årets festival. Og den nordiske litteratur er også stærkt repræsenteret.

Ud af de indtil videre 16 offentliggjorte forfattere er 10 af dem nordiske forfattere. Den nordiske litteratur er ofte noget, der bliver fremhævet som noget særligt. Både for os, der bor i norden, men også som en stemning som fremhæves, når forfattere som eksempelvis Dorte Nors oversættes til amerikansk og andre store sprog udenfor norden.

Men hvad har den nordisk litteratur tilfælles udover at være litteratur udgivet i de nordiske lande? Er der virkelig tale om en særlig forbundethed og nogle fælles temaer i den nordiske litteratur?

I hvert fald lader det til, at vi oplever stor genkendelighed, når vi beskæftiger os med den nordiske litteratur. Og netop derfor er rigtig mange nordiske udgivelser nogle af dem, som vi er allergladest for at diskutere i læsekredse og bogklubber rundt omkring. Vi kan se os selv, vi kan mærke og genkende naturen, vi kan følge historiefortællingen og sanse den forbundethed, vi oplever i romanerne.

Gå på opdagelse i nogle af de udgivelser, de nordiske forfattere, der besøger LiteratureXchange. Tal om den med andre og se, om du er enig.

Og er du i læsekreds, så bør du holde særligt øje med netop disse forfattere. Og hold i øvrigt øje med LiteratureXchange egen hjemmeside, der løbende opdaterer med nye navne til årets festival.

Foto: Agnete Brun

Materialer