Hej voksne: Tre gode grunde til at læse bøger

26.03.19
Kobler du også mest af med film og serier, blogs og insta? Det kender vi godt. Men bøger kan noget særligt. Her er tre gode grunde til at skifte skærmen ud med en bog ind i mellem:

1.
Ro og fordybelse
Hele dagen bliver vi blæst igennem af nyheder, information og underholdning. Mange oplever, at de har mistet evnen til koncentration og fordybelse. Men når man læser bøger – gerne papirbøger – vænner man langsomt hjernen til at arbejde uden afbrydelser igen. Og jo mere man koncentrerer sig, jo nemmere får man ved det. At læse kræver fokus – men det giver også fokus.

2.
Nye perspektiver
At læse bøger giver én muligheden for at leve mange flere liv end ens eget. Man lærer mennesker at kende, man ellers aldrig ville have mødt. Man kan rejse i tiden og høre de dødes stemmer – eller leve i fremtiden i et par timer torsdag aften. Film og serier kan meget af det samme, men forskellen er, at din egen fantasi er mere på spil. At spejle sig i andre folks liv og udfordringer kan gøre det nemmere at se ting fra flere sider og forstå andre mennesker – og måske også sig selv.

3:
Du er ikke alene
De fleste kender til ensomhed – ind i mellem eller ofte. Når vi tænder for skærmen, er vi også i en form for selskab. Men i bøgerne kan det føles som om, man kommer tættere på. Måske fordi de også viser os det indre liv. Bøger er hemmelige døre ind til andre menneskers tanker, følelser og hemmeligheder – og selv om de mennesker er fiktive, kan de på mystisk vis få én til at føle sig mindre alene. Man er aldrig helt alene, når man har bøger.

Mangler du en god bog at gå i gang med, så kom ind på biblioteket – vi hjælper dig i gang!