And the Oscar goes to ...

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.02.19
Årets højdepunkt for filmentusiaster ligger lige om hjørnet, og jeg ved ikke med jer, men jeg glæder mig som et lille barn til at se statuetterne blive delt ud, høre talerne og ikke mindst - se kjolerne på den røde løber.

Jeg er ret vild med at gå i biografen, så jeg benytter Oscar-nomineringerne som en anledning til at komme i biffen og se en masse film. Se hele listen over de nominerede til årets Oscar-uddeling HER.

En anden ting, jeg er glad for, er filmatiseringer af bøger. Jeg er ikke en af dem, som ser skævt til filmatiseringer, fordi de altid er dårligere end bogen. Dermed ikke sagt, at de ikke ofte er det - dårligere end bogen - men jeg synes alligevel, det giver en spændende ny vinkel på min læseoplevelse, når jeg ser filmatiseringen. Jeg går også tit "den anden vej", så jeg starter med at se en film og så læser bogen bagefter. Det gjorde jeg fx med The Shape of Water, og det fungerede virkelig godt for mig! Det er en fantastisk bog, som er mere nuanceret end filmen og på den måde får en masse andre vinkler med, som alle sammen er med til at støtte op om hovedfortællingen og gøre karraktererne mere troværdige. 

The Shape of Water modtog hele fire Oscars ved sidste års awardshow - bl.a. den fineste pris for "Bedste film". Da denne bog var så god, tænkte jeg, at jeg ville samle en liste over bøger, som ikke blot er blevet filmatiseret, men som også har vundet en Oscar for "Bedste film". Du kan finde alle Oscar-vinderne (baseret på bøger) i listen herunder. De ligger i kronologisk rækkefølge, så de nyeste ligger øverst - fra The Shape of Water til Hamlet.

Hvis du vil have mere af samme skuffe, kan du også læse vores artikel Vild med filmen? - Læs bogen!

Vil du gerne være lidt på forkant, så er her en liste over bøger, som du kan se på det store lærred i 2019.

God fornøjelse!

Oprindeligt skrevet af eReolen.

Materialer