Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – i Gene Wilders minde

I mandags døde skuespiller og forfatter Gene Wilder. Derfor anbefaler vi til denne weekend en af hans bedste film, nemlig Mel Brooks Blazing saddles (eller med den lidt klumpede danske title ”Sheriffen skyder på det hele”). Wilder spiller Jim, The Waco kid, en tørlagt alkoholiske revoldermand.

På bedste westermaner vil skurken Hedley Lamarr tvinge beboerne Rock Ridge (en by udelukkende beboet af hvide mennesker med efternavnet Johnson!) til opgive deres by, så han for billige penge kan opkøbe deres land til jernbanen. Efter han har fået skudt deres sherif, og sendt bøller for at chikanere dem, kræver byens borger en ny sherif. Lamarr udnævner Bart, en sort jernbane arbejder, som han forventer vil fornærme borgere og skabe kaos i den hvide by.

Med sin hurtige tunge og bistand fra The Waco Kid, begynder Bart at overvinde borgerne i Rock Ridge. Men det er i virkeligheden også ligegyldigt. For i en film med nazister i The wild wild west, Jiddisch-talende indianere, slåskamp på tværs af flere filmsæt og verdens bedste pruttescene, er historien ikke så vigtig.

Få et godt grin denne weekend med Blazing saddles eller den anden Gene Wilder film på Filmstriben Willy Wonka & the chocolate factory

Blazing Saddles (1974) Original Trailer - Gene Wilder Movie

Filmen kan ses på Filmstriben.dk - og husk at der er en app til både Apple og Android.      

Materialer