Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – dyster tysk klassiker

To journalister fra magasinet Stern mødte i 1978 en 15-årig stofmisbruger under en retssag. De havde et ønske om at afsløre narkotikaproblemet blandt især teenagere i Berlin. Christiane Felscherinow indvilgede i at lade sig interview om hendes 3 år lange heroinmisbrug. Interviewet blev til flere artikler og i 1979 bogen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, om teenageres voldsomme liv i Vestberlin i 1970'erne. Bogen blev meget populær og allerede i 1981 filmatiserede Ulrich Edel bogen. Christiane F. - i morgen er det slut (1981), som er dagens anbefaling.

Filmen følger den 13-årge Christiane, der bor med sin mor, lillesøster og kat, i en boligblok i udkanten af Berlin. Christiane er ensom og keder sig. Derfor opsøger hun den lidt ældre Kessi, og tager med hende på en ny populær natklub. Christiane møder her en gruppe unge misbrugere og forelsker sig i den lidt ældre Detlev. For at være tæt på ham og gruppen, begynder Christiane en rejse ind i et liv med heroinmisbrug og prostitution.

Udover sine dyster og trist billeder, meget realistisk fremstilling af stofmisbrug og unge amatør skuespiller. Så er Christiane F. nok mest kendt for brugen af David Bowies musik og hans medvirken i filmen. Den rigtige Christiane F tog sit første skud heroin til en David Bowie koncert og derfor var det meget vigtigt for filmskaberen at få ham med.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer