Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – begyndelse af en nybølge

Dagens anbefaling er en virkelig filmklassiker er nu er blevet tilgængelig på Filmstriben. Jean-Luc Godards debutfilm Åndeløs (1960). Sammen med Francois Truffauts Ung flugt og Alain Resnais Hiroshima, min elskade fra 1959, ses den af mange som begyndelsen af "den franske nybølge" og tanken om instruktøren som auteur.

Den kriminelle småsvindleren Michel Poiccard, der har et stort forbillede i Humphrey Bogarts gangsterroller, skyder, under flugten fra et biltyveri, en politimand i Marseille. Han flygter til Paris, hvor han opsøger den ung, smukke amerikansk studerende Patricia. Sammen skjuler de sig i hendes lejlighed, og stjæler biler til finansieringen af en flugt til Italien. Men politiet er i hældene på dem og da Patricia kommer under forhør, må hun vælge.
Jean-Paul Belmondo og Jean Seberg spiller hovedrollerne som Michel og Patricia.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer