Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – vigtig fortælling om nyere historie

Bosniske Jasmila Žbanić har bearbejdet konsekvenserne af borgerkrigen i Jugoslavien, i mange af hendes film. Også den flotte og bevægende Quo vadis, Adia? (2020) dagens anbefaling.

I 1995 er Srebrenica i en desperat situation. Den serbiske hær, under general Ratko Mladic, rykker nærmere. Den muslimske befolkning flygter til den nærliggende FN-lejr for at komme i sikkerhed. Men der er ikke plads til alle og mere end 25.000 må afvises og vente uden for porten.
Indenfor arbejder skolelæreren Aida som tolk for FN-soldaterne og kæmper samtidig for at redde sin familie fra den serbiske hær. Aida kommer i den svære situation at skulle oversætte for begge sider under de intense forhandlinger mellem den serbiske hærchef og FN.
Hun får adgang til afgørende informationer fra begge lejre, viden der kan betyde liv eller død for menneske omkring lejren og hendes egen familie.
Et umenneskeligt pres i en umulig situation.

Smuk og stærk film om, hvor fuldstændig tragisk og absurd, den diplomatisk situation var i 1995. 

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer