Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – stærk tysk socialrealisme

Tyske Nora Fingscheidts debutfilm Systembryder (2019) er dagens anbefaling.

Benni (Bernadette) er 9 år, har et voldsomt temperament og reager voldeligt, når nogen rører hende i ansigtet. Hendes mor magter ikke at havde hende boende, og i stedet ryger hun fra institution til institution, for systemet kan hellere ikke passe hende ind nogen steder.
Villige pædagoger prøver ihærdigt at finde en løsning for Benni, og den unge boksetræner Micha ansættes. Micha har arbejdet med utilpassede unge mænd og anger-management før. Han tager Benni med i skoven, hvor de nærmer sig hinanden. Benni lukker for første gang op og knytter sig til Micha. men hvor meget skal man give af sit eget liv, for et svigtet barn?

Stærkt, brutalt tysk drama, om børn der ikke passer i ”systemet”. Og hvor let de kan tabes i et velfærdssystem. Meget gribende skuespilpræsentationer.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer