Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben - en thriller til weekenden

Dagens anbefaling er Jeff Nichols thriller Take shelter (2011). Nichols, som senere har lavet Mud og Loving, har selv skrevet manuskriptet. Og han har, som i de fleste af hans film Michael Shannon på rollelisten.

Curtis plages af apokalyptiske drømme og hallucinationer, om en kommende storm, med regn som ”motorolie" og sværme af truende sorte fugle. Curtis skjuler sine drømme fra sin familie, og får udløb for sin frygt i bygningen af et stadig større stormshelter i baghaven. Men snart må han forklare sin mere og mere mærkeligere opførsel overfor familier og venner. Hvilket gøres værre af, at hans mor i samme alder udviklede paranoid skizofreni. Er Curtis ved at blive sindssyg eller er der en storm på vej?
Michael Shannon spiller fantastisk i rollen som Curtis, og støttes stærkt af Jessica Chastain, som Curtis hustru. Subtil thriller, uden de store gimmicks, men med en krybende frygt der stille og roligt breder sig over filmen.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer