Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – There can only be one

D. 31. oktober døde 90-årige Sean Connery, efter en lang karriere i films verden. Den originale James Bond og roller i mesterværker som The Men Who Would Be King (1975), The Name of The Rose (1986), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) og en Oscar for sin birolle i The Untouchables (1987).
Men med så lange en karriere som Connerys er der plads til lidt af hvert. Også en kultfilm eller 2. På Filmstriben findes Highlander fra 1986, og det bliver dagens anbefaling.

Connor MacLeod spillet af Christopher Lambert er født i det skotske højland i det 16. århundrede. Efter at overleve et dødeligt sår møder MacLeod krigeren Ramírez, spillet af Sean Connery, der forklarer, at de og andre blev født udødelige og uovervindelige, medmindre de bliver halshugge, af en anden udødelig kriger. Disse udødelige fører en hemmelig krig, hvor de kæmper med hinanden, indtil der kun er få tilbage. Disse sidste overlevende mødes til ”The Gathering” for at kæmpe om ”The Prize”. I 1985 skal denne ”Gathering” endelig finde sted i New York City, og MacLeod skal sørge for, at ”The Prize” ikke bliver vundet af hans ældste fjende, den morderiske Kurgan.

En af charmene ved denne film er, at franske Christopher Lambert spiller skotsk højlands kriger og ærkeskotten Sean Connery spiller en ægyptisk-spanier:-)

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

Materialer