Fredagsanbefaling

Vi anbefaler flere gode film fra Filmstriben – Musik til alle

Filmstriben har mange smukke, klangfulde musikdokumentar, om at skabe, spille og optræde med musik. Her er en Top 5 med virkelig gode musikdokumentarer.

En stemme for livet (2009)

Anne Holst Moulvads dokumentarfilm om Herning Kirkes Drengekor. Filmen, fra 2009, følger Mads Bille, dirigent for koret. Bille har ambitioner for koret, og besøgere folkeskoler for at finde de bedste stemmer. Han kæmper for at samle sponsorer- og kommunalstøtte. Samtidig skal der være plads til at øve, synge koncert og tage sig af de enkelte kormedlemmer.
En fin film om hvor meget en ildsjæl kan bevæge en organisation, et kor og den enkel dreng. Om at bryde den social arv, at have en vilje af stål og at finde en stemme for livet.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

I skyggen af stjernerne (2013)

I Morgan Nevilles film følger vi flere kvindelige backup-sangere, der har optrådt med nogen af verdens største stjerner, både på scenen og på udgivelser. Men de er stadig ukendte for de flest.
En film om ambitioner, knuste drømme, at finde sin hylde og glæden ved musik.

Filmen vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2014

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Nick Cave – 20.000 dage på jorden (2014)

Nick Cave er en usædvanlig kunster og musiker. Derfor er dokumentar om ham også usædvanlig. Linjen mellem dokumentar og fiktion er flydende i filmen, der beskriver Caves 20.000 dag på jorden. Vi følger ham mens han skriver, indspiller, besøger psykiater og på visit hos kollegaen Warren Ellis. Han køre i sin jaguar, med bl.a. Kylie Minogue.
Filmen har Push the Sky Away fra 2013, som sit musikalske omdrejningspunkt

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Amy (2015)

Asif Kapadias film om Amy Winehouse. Amy Winehouse døde tragisk alt for tidligt, i en aldre af 27. Og huskes i dag desværre bedst for sine udsvævende personlige forhold og stofmisbrug. Gennem hjemmevideoer, interviews og samtaler med hendes nærmeste, ser vi nye sider af Amy og hvor unik hun var, både som sangskriver og perfomer.
Det gør kun den tragiske slutning filmen bevæger sig mod, mere overvældende og hjerteskærende.

Filmen vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2016

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

Oasis – Supersonic (2016)

Historie om Oasis, der blev et af verdens mest spillede, skandaleombruste rockbands og soundtrack for en hel generation. Filmen dokumenterer bandets vej fra starten i 1991 til de nu legendariske og rekordsættende koncerter i Knebworth Park i 1996, hvor 2.6 mio. mennesker forsøgte at få billet. I centrum for det hele står naturligvis brødrene Liam og Noel Gallagher, der sammen finder den musikalske opskrift på 90’erne med hits som Wonderwall, Don’t Look Back in Anger og Champagne Supernova, og som skabte kaos og skandaler, hvor end Oasis turnerede.
Filmen giver et unikt indblik i brødrenes vanvittige had-kærlighedsforhold, der drives af jagten på berømmelse, rivalisering, druk og stoffer, men også af respekt for den enes geniale evner som komponist og den andens talent som forsanger og provokatør.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben
Materialer