Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Pride til Pride

Lørdag d. 24. juni afholdes den årligt tilbagevende Aarhus Pride: ”Aarhus Pride hylder alle dem, som kæmper for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering.”.

I den anledning bliver dagens anbefaling Pride fra 2014
Under de store minestrejker i England, i start 80’erne, indser LBGT- aktivisten Mark, at politiet har stoppet chikanen af homoseksuelle grupper, fordi deres opmærksomhed nu er rettet mod minearbejderne. Han arrangerer derfor spontant en indsamling til støtte for minearbejderne under 1984’s Gay Pride Parade i London. Opmuntre af det indsamlede starter han med en lille gruppe venner Lesbians and Gays Support the Miners.
Men det er svært at få minearbejdernes fagforening til at modtage de indsamlede penge (bl.a. for de kommer fra en homoseksuel gruppe). Så i stedet får gruppen kontakt med minearbejderne i den lille by Onllwyn i Wales. Og skønt de to grupper ikke har meget til fælles, udviklere der sig et sammenhold og styrke i deres fælles kamp.
En Feel-good film om styrken i at stå sammen, og som i de bedste film er der plads til både latter og tårer.

Go’ pride

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer