Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Pride til Pride

Lørdag d. 1. juni afholdes den årligt tilbagevende Aarhus Pride: ”En kampdag og en festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering”.

I den anledning bliver dagens anbefaling Pride fra 2014
Under de store minestrejker i England, i start 80’erne, indser LBGT- aktivisten Mark, at politiet har stoppet chikanen af homoseksuelle grupper, fordi deres opmærksomhed nu er rettet mod minearbejderne. Han arrangerer derfor spontant en indsamling til støtte for minearbejderne under 1984’s Gay Pride Parade i London. Opmuntre af det indsamlede starter han med en lille gruppe venner Lesbians and Gays Support the Miners.
Men det er svært at få minearbejdernes fagforening til at modtage de indsamlede penge (bl.a. for de kommer fra en homoseksuel gruppe). Så i stedet får gruppen kontakt med minearbejderne i den lille by Onllwyn i Wales. Og skønt de to grupper ikke har meget til fælles, udviklere der sig et sammenhold og styrke i deres fælles kamp.
En Feel-good film om styrken i at stå sammen, og som i de bedste film er der plads til både latter og tårer.

Go’ pride

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben

 

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

 

 

 

Materialer