Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle

D. 24. februar sker Oscaruddelingen (The Academy Awards) for 91. gang. Som hvert år siden starten i 1928 skal der uddeles en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle. Dagens anbefaling er vinderen fra 1977 Diane Keaton i Mig og Annie.

Mig og Annie er en genial komedie af Woody Allen. Allen spiller Alvy Singer, en komiker, der forsøger at forstå hvorfor hans forhold til natklubsangerinden Annie Hall gik i stykker. Filmen er fuld af klassiske replikker, smukke billeder af New York og Keaton og Allen i perfekt harmoni med deres roller.
Udover Bedste Kvindelige hovedrolle vandet filmen også en Oscar for Bedste manuskript, Bedste Instruktør og Bedste film.

Oscar trivia:

  • Meryl Streep er den mest nominerede skuespillerinde med 17 nomineringer (Hun har vundet 2 gange)*
  • Katherine Hepburn har vundet en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle 4 gange
  • Jessica Tandy er den ældste vinder af Bedste kvindelige hovedrolle. Hun vandt for Driving Miss Daisy i 1989, som 81-årige. Marlee Matlin var den yngste, da hun vandt som 21-årig i 1986, for Kærlighed uden ord.
  • To sæt søstre har været nomineret for Bedste kvindelige hovedrolle det samme år. I 1941 var det Joan Fontaine for Mistanken og Olivia de Havilland for Det må ikke blive i morgen. Og i 1966 Lynn Redgrave for Georgy Girl og Vanessa Redgrave for Morgan - skrupsplitterravende skør

*Herudover har Streep været nomineret for Bedste Kvindelige Birolle 4 gange og vundet denne én gang.

 

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer