Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – når forfatteren ikke er forfatteren

I begyndelsen af 2000’erne udgives, under navnet JT. LeRoy, 3 semibiografiske romaner om et liv i fattigdom på californiske rastepladser, et liv fyld af narkotikamisbrug, følelsesmæssigt og seksuelt misbrug. JT. LeRoy (Jeremias "Terminator" LeRoy) var i slut 90’erne en forfatter (af korte noveller), der var kendt for sine voldsomme historier, at undgå spotlyset og nægte at identificer sig som mand eller kvinde. Det gjorde kun pressen mere opmærksomme på JT LeRoy og da flere kendte begyndte at nævne forfatteren som inspiration, var en kultpersonlighed født.

Men i 2005 kunne New York magazine afsløre at JT LeRoy i virkeligheden var forfatteren Laura Albert, som i flere tilfælde havde omtalt sig som JT’s roommate – for i flere år havde Alberts svigerinde nemlig optrådt som JT i offentlighed (i paryk og solbriller). Men er Laura Albert brug af synonymet JT LeRoy, manipulation med offentligheden, for at få sympati og pressedækning hun ellers ikke havde adgang til. Eller var JT LeRoy, som Albert hævder, en identitet hun kunne gemme sig bag, for at havde psykisk mulighed for at beskrive de voldsomme ting der var sket i hendes barndom.
Det forsøger Jeff Feuerzeig at finde svaret på i denne dokumentarfilm fra 2016.
Dagens anbefaling, Author: The JT LeRoy Story

Se en trailer til filmen

Se filmen på Filmstriben.

 

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer