Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Mike Leigh i malerkunstens verden

Mike Leigh er mest kendt for sine socialrealistiske komedie-dramaer, med klassikere som Naked, Hemmeligheder og løgne og Vera Drakes hemmelighed. Men det sker også han kaster sig over, den mere historiske genre. Men stadig med fokus på mennesket og alle dets store og små særheder. Det gjorde han bl.a. dagens anbefaling Mr. Turner, fra 2014

En fast Mike Leigh skuespiller, Timothy Spall spiller hovedrollen som kunstmaleren J. M. W. Turner (1775–1851) gennem de sidste 25 år af hans liv. Gennem denne periode rejse Turner gennem Europa og England, er et populært, om end noget anarkistiske medlem af The Royal Academy of Arts, binder sig til en skibsmast for at kunne male stormen og bliver både fejret og foragtet af offentligheden.
Turner ses dag som en af England store Landskabs- og maritime malere. Undertiden kaldt ”Lysets maler”. Hans arbejde kendetegnes ved ekspressive farvebrug, fantasifulde landskaber og turbulente ofte voldelige marine malerier.

 

MR. TURNER - OFFICIAL TRAILER [HD]

Se filmen på filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer