Film i dine ører

Hvis det ikke er nok for dig at SE filmene, er her anbefalinger af film podcast du kan høre.

Podcast giver alle filmelsker en mulighed for at grave lidt dybere i filmens verden. Her er en liste med podcast Hovedbibliotekets (selverklærede) filmnørd, nyder at lytte til.

 

You must remember this

Podcastens tagline hedder: "dedicated to exploring the secret and/or forgotten histories of Hollywood's first century". Filmjournalisten Karina Longworth dykker ned i Hollywoods historie, og har bl.a. dækket Hollywood under 2. verdenskrig, The Blacklist, Joan Crawford, Howard Hughes og MGMs historie. Podcasten er gennemresearchede og skarpt produceret. Et lækkert tilbud til alle der elsker gamle film (og dem, der ”bare” vil høre en god historie)

Godt afsnit at starte med:
Serien om de to største, fra 1930’ernes Monster Movies, Dracula and Frankenstein. Og mændene bag dem Bela Lugosi og Boris Karloff
Bela and Boris: Episode 1 Where the Monsters came from 

Filmnørdens hjørne

Siden 2009 har Filmnørdens hjørne snakket film, film der lige er udkommet, deep dives i enkelt film, instruktører, genrer og spændende interviews med danske filmskabere. Værterne er engagerede, vidende og frem for alt filmnørder, der med glæde deler deres nørderier med lytterne. Kan holde dig opdateret på de nye film og opdatere din viden om de gamle, med garanti for, at få lyst til at se/gense.

Godt afsnit at starte med:
Filmnørdens hjørnes har indkaldt lytteres forslag til overvurderede mesterværker. Og inviteret Christian Monggaard og Nikolaj Tarp til at ”forsvare” de udvalgte film
Podcast 149: Den om overvurderede mesterværker Vol1.

The rewatchables

Der er film man kan se igen og igen. Det er udgangspunktet for podcasten The rewatchables. Fra starten i 2015 til nu er over 150 film blevet genset og dissekeret, bl.a. Jaws, The Godfather, Old School, Mean Girls, Back to the Future og The Social Network. Podcast har også haft besøg af Quentin Tarantino og Aaron Sorkin. Bliv bekræftet i hvor gode dine yndlingsfilm er og får lyst til at gense andre.

Godt afsnit at starte med:
Jeg kan jo lige så godt vælge en af mine yndlingsfilm:-)
All the Presidents men

Filmharmonikerne

I 2018 og 2019 sendte P2 66 udsendelser om filmmusik, hvor en gæstevært spillere filmmusik, de har et særligt forhold til. Gæsteværterne spænder over både skuespillere, instruktører, anmeldere, forskere og komponister. En dejlige time i selskab med fantastiske stemninger, genhør med genkendelige temaer og helt ukendt filmmusik.

Godt afsnit at starte med:
Udsendelsen med lektor i medievidenskab og gyser-ekspert Rikke Schubart. Hun spiller musik komponeret til - eller der blot har været brugt - i gyser-genren.
Filmharmonikerne

This had Oscar Buzz

En Oscar-sæson er lang, og mange film nævnes i pulje af mulige nominerede undervejs. I denne podcast tager film- og underholdningsjournalisterne Joe Reid og Chris Feil, i hvert afsnit, udgangspunkt i en film, der på et eller andet tidspunkt havde store forhåbninger om Oscar succes. For så at se disse drømme, af den ene eller anden grund, fordufte. Den valgte film giver anledning til diskussion af andre film (der havde Oscarsucces i filmens år), de medvirkede skuespillers karriere, før og efter filmen og hvorfor filmen ikke kunne leve op til sit ”buzz”.

Godt afsnit at starte med:
I et af de nyeste afsnit er den valgte film Bille Augusts Åndernes hus fra 1993
The House of the Spirits

How did this get made

Nogle film er så dårlige, de er gode. Og efterlader spørgsmålet: Hvordan har nogen fået lov til (og penge til) at lave dem? Det er udgangspunktet for podcasten How did this get made. I hvert afsnit se komikerne og skuespillerne Paul Scheer, June Diane Raphael og Jason Mantzoukas, en fantastisk dårlig film. De forsøger at forstå filmens plot (eller mangel på samme) og hvorfor personerne gør som de gør. .Det kommer der en hylende morsom podcast ude af.

Godt afsnit at starte med:
Slasherfilmen Sleepaway camp fra 1983. En kultklassiker indenfor genren, med en vild twist-ending og nogen meget spændende skuespilpræsentationer. Hvor meget podcasten får ud af bare starten af filmen er et lyt værd.
Sleepaway camp

Dårligdommerne

Dårligdommernes udgangspunkt er ”Alle film er kunst. Nogle film er bare virkelig dårlig kunst”. Som i How did this get made, disseker Jacob Hinchely, Troels Møller og Christopher Andersen dårlige film, med fokus på de dårlige film vi laver i Danmark. Og der er nok at vælge imellem. (Dårligdommerne er i dag på Podimo. Men før du overvejer et abonnement, finders der 109 afsnit tilgængelig, hvor du høre dine podcasts)

Godt afsnit at starte med:
Selv Jacob Stegelmann kan blive sur over The Emoji Movie
Afsnit 85 The Emoji Movie feat, Jacob Stegelmann