Drengen, muldvarpen, ræven og hesten

Vidunderlig bog med enkle dialoger og luftige, smukke tegninger indgyder håb og husker os på, at der eksisterer lys i verden på trods af pandemi og ensomhed.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue). 


Læs anmeldelsen

Vidunderlig bog med enkle dialoger og luftige, smukke tegninger indgyder håb og husker os på, at der eksisterer lys i verden på trods af pandemi og ensomhed.

Bogens tilblivelse er et led i en bearbejdningsproces, hvor Charlie Mackesy har arbejdet med sine tanker om og frygt for egen sårbarhed, særligt i lyset af Covid-19. Han har lidt af angst og depressioner, og de fire karakterer i bogen, den nysgerrige dreng, den positive muldvarp, den bange ræv og den blide hest, repræsenterer dele af samme hele. De har mange samtaler, der afspejler emner, som forfatteren har snakket med sine venner om, hvor fokus har været, hvad der virkelig betyder noget i livet.

Der er ikke et narrativt forløb i bogen, men i stedet udgøres bogen af dialoger på kryds og tværs mellem de fire karakterer, hvor fokus er på de værdier, som er de væsentligste i forfatterens liv. Efter en samtale med sin gode ven Bear Grylls om, hvad mod er, udarbejdede Charlie Mackesy en dialog mellem drengen og hesten, hvor drengen spørger hesten, hvad det modigste den nogensinde har sagt er. Hesten svarer: ’Hjælp’. Denne tegning med tilhørende tekst blev en sensation online og førte til, at Charlie Mackesy blev kontaktet af et forlag med et tilbud om at få udgivet en bog. Resultatet er denne fine perle, der med sit ønske om venlighed og kærlighed vil finde vej til mange hjerter.

Bogen taler til vores inderste værdier, som er blevet revurderet efter verdens nedlukning. Charlie Mackesys korte dialoger er ikke udtryk for sentimentale betragtninger, men er en form for alarmer om, at det liv, vi kender med kram og fysisk kærlighed, ikke er det samme mere. Bogen hylder de samme almenmenneskelige værdier som fortællingen om Den lille prins og har samme bevidste naivitet og poetiske tone. Vi bliver husket på, at vi skal bruge tid på kærligheden og intimiteten samt være bevidste om, at følelser går forud for intellektet. Den kan læses af alle, uanset om man er et barn på 8 år eller en voksen, men læses, det skal den!

Materialer