RADICAL

Projektbeskrivelse:
Projektets hjemmeside: www.radical-project.eu 
 
Abstract:
RADICAL står for RApid Deployment for Intelligent Cities And Living
Hovedformålet med projektet er at give byer og små og mellemstore virksomheder mulighed for hurtigt at udvikle, indsætte, genskabe, undersøge og evaluere forskelligartede, bæredygtige IKT services, som genbruger etablerede IoT- (internet of things) og sociale netværk- infrastrukturer.
 
RADICAL er opbygget af to hovedsøjler: RADICAL platform og RADICAL services.
 
Formålet er at udvikle en platform, som kan bruges til at udvikle og implementere services i smart cities, med mulighed for at vurdere bæredygtighed og delingsmuligheder i disse services. 
 
RADICAL består af 7 services, som vil blive undersøgt i 18 måneder i et realistisk miljø i seks Smart Cities og en region. Aarhus er med i de 2 services:
 
  1. Forbedring af cykelsikkerhed (Cycling Safety Improvement) (500 brugere skal involveres i Aarhus) 
  2. Udbredelse af øko-bevidsthed (Modeling propagation of eco-consciousness) (200 brugere skal involveres i Aarhus) 
 
Projektet er 3-årigt og slutter i februar 2016.
 
Projektorganisering:
Projektet er organiseret med Smart City-byer og små og mellemstore virksomheder (SMV) med under 50 ansatte samt en overordnet projektleder, som er en stor IT-virksomhed.
 
Projektpartnere: Atos (Projektleder, Spanien), CTL Cantabria (Spanien), DAEM (Grækenland), ELGI SRL (Italien), Genoa (Spanien), ICCS NTUA (Grækenland), Issy Media (Frankrig), Niji (Frankrig), Relational Technology S.A (Grækenland), RFID-Specialisten (DK), Santander (Spanien), Tages-AS (Tyrkiet), Universitad de Cantabria (Spanien), Aarhus Kommune (DK), Aarhus Universitet (DK)
 
Se omtaler på:
 
Projektet er støttet af:
EU - Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP)
 
Kontaktperson:
Dorthe Brandt Larsen dbl@aarhus.dk