eReolen for børn

Projektbeskrivelse

Det er i dag vanskeligt for børn og unge at anvende eReolen til at finde relevant litteratur, der passer til deres alderstrin. Projektet ”eReolen for børn” skal udvikle en indgang fra eReolen til et website for børn og unge, der udelukkende præsenterer eReolens børnematerialer, og hvor der lægges særlig fokus på formidling og temaer rettet mod børn og unge i alderen 7-14 år.

En lettere login-løsning vil være væsentlig for børns kendskab til og anvendelse af eReolens e-bøger og lydbøger. Projektet skal udvikle en teknisk løsning, der gør det muligt at anvende UNI-login på eReolen for børn. Dette vil være med til at styrke børn og unges direkte anvendelse af eReolen for børn og gøre det langt lettere for dem at anvende den digitale litteratur, da de allerede har et UNI-login fra skolen.

Projektet tilbyder alle biblioteker i Danmark at give børnene adgang til det nye website via UNI-login.

Med udviklingen af en UNI-login løsning på eReolen for børn bliver det muligt at give brugere fra Biblo direkte adgang til at læse/lytte på eReolen uden at skulle logge ind på eReolen igen. Projektet etablerer også et samarbejde med Biblo om at trække relevante formidlingselementer fra Biblo ind på eReolen og henvise fra eReolen til Biblos sociale univers. 

Gennem samarbejdet med Biblo styrker projektet sammenhængen og synligheden af bibliotekernes digitale tilbud til børn og skaber en større synergi mellem eReolen og Biblo.

Projektets formål
Det overordnede formål med dette projekt er:

  • at styrke børns læselyst via specifik formidling til børn og unge
  • at synliggøre og øge anvendelsen af børnematerialer på eReolen
  • at gøre det lettere for børn at logge ind og anvende eReolens materialer med UNI-login
  • at nå ud til nye brugere via en lettere log-in løsning for børn.
  • at give børn en smidig og sømløs brugeroplevelse, når de kommer fra Biblo til materialerne på eReo-len

Projektorganisering
Projektpartnere:

Projektet er støttet af
Danskernes Digitale Bibliotek (DDB).

Kontakt
Britt Skjoldborg, skbr@aarhus.dk